Tänkte ha någon Jim Ford-låt med på Bästa listan, men det var sparsamt med youtube-klipp för detta ändamål. Får istället länka till Ford på Spotify .

Här om året gjorde svenska Sonic Magazine en riktig kulturgärning när de "grävde upp" Jim Ford och hans låtskatt. Ford var polare och suparbroder med giganter som Bobby Womack och Sly Stone, vilkas influenser ibland hör i hans annars countrydoftande musik. Om man har läst artikeln i Sonic (nr 30, sep 2006) förundras man återigen över hur det kan gå bra för vissa och sämre för andra. Jag har ett stort musikintresse (om nu någon missat detta) men jag hade aldrig hört talas om mannen innan jag hörde "Harlan County" som fanns med på en av ovan nämnda tidnings utmärkta samlingsskivor. Det hela får en naturligtvis också att undra hur många ytterligare musikskatter det finns som nästan är begravda där ute. Det sorgliga i den här historien är att strax efter artikeln publicerats och en samling av Fords låtar släppts så lämnade han jordelivet.

2 kommentarer:

  1. Fords båda plattor är sinnesbra. Man undrar, som du skriver, hur många liknande musikskatter som ligger gömda därute. X marks the spot.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är bara att ta fram kartan, slänga spaden över axel och börja leta...

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]