Då var det dags för den 5:e delen av de bästa låtarna någonsin. Tror jag har fått till ganska skiftande genrer denna gång.
Spellista:
The Sandmen - House in the Country
Danskarna i The Sandmen slog aldrig riktigt igenom här i Svedala men de har gjort en hel del bra grejor. "
House in the Country" är en av dem. Flera av låtarna på plattan "Western Blood" är riktigt bra. När jag letade klipp till denna lista hittade jag föregående inlägg. Man gör fynd när man tubsurfar...

Dexy´s Midnight Runners - Jackie Wilson said
En sån där "lyckorus-låt" som det finns alldeles för få av. Kevin Rowlands är en person som pendlat mellan det mycket lättillgängliga som fastnar direkt och det svårmodiga som kräver sin lyssnare. "Jackie Wilson Said" är definitivt inte svår att ta till sig, och denna Van Morrison-cover gör de, i mitt tycke, bättre än orginalet.

Chet Baker - My Funny Valentine
Kan inte kalla mig jazzkonnessör, men för att gilla Bakers version av "My Funny Valentine" behöver man bara gilla musik.

Blue Oyster Cult - Don´t fear the reaper
Har väl varit med i varenda film och tv-serie och det är ju en väldigt användbar låt som går hem i de flesta läger.

The Bees - I love you
En grym kärleksballad som jag har haft med tidigare på bloggen på något blandband. Så enkel och så bra. Man skulle kunna tro att den gjordes för årtionden sedan, men den släpptes faktiskt 2004. Kolla också The Bees (rätt) coola hemsida. http://www.thebees.info/

AC/DC - TnT
Fenomenet AC/DC var nog en av anledningarna till min fascination för rock och pop när jag någon gång på 80-talet började köpa skivor. En typisk "grabbgängslåt" som efter lite alkohol (och till och med innan rusdrycker) får de flesta att headbanga.

Portishead - Glory Box

Lyssnade härom veckan igenom hela "Dummy", plattan som "Glory Box" kommer från, och insåg att 5-6 låtar från den platsar på mina bästa listor. Den är helt enkelt en tidlös klassiker. "Glory box" var en av singlarna och den fastnade direkt hos mig när den kom.

Al Green - Let´s stay together
"Let´s stay together" är en nästan sönderspelad låt som tagit plats i otaliga soundtracks, men för mig har den ännu inte kraschat. Här i ett schysst klipp med 1971-års hetaste frilla (och asiatiska undertexter...)

The Smiths - Half a person
Likt flera av artisterna på dessa listor är det svårt att välja en favorit och The Smiths kommer att återkomma fler gånger. Att ett band kunde prestera så många bra låtar på så kort tid är egentligen svårt att jämföra med några andra artister, men så är ju också bandet väldigt speciellt.

Monster Magnet - Spacelord
Är det månne "The Wrestler" själv i klippet? Lyssnar nu för tiden inte så mycket på metal-musik som väl ändå MM får räknas till, men just detta band är ett av de få som jag gärna skulle se live och hoppa mig svettig till. "Spacelord" har den där härliga lugna uppbyggnaden som man vet snart kommer att explodera och Mr Wyndorf låter härligt kaxig.

9 kommentarer:

 1. Som vanligt en alldeles lysande blandning låtar. Smiths, Al, Chet. Fina grejer!!
  Har aldrig hört dem tidigare, men jag gillade danskarna. De låter till och med danska på något sätt (fråga mig inte hur jag tänker), och lite Cure kanske. Bees var en trevlig bekantskap. Dom måste jag kolla närmare på.

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade Sandmännen. Det var en liten dansk våg som jag uppskattade med dem D.A.D (som sedan blev rätt tråkiga) och Sort Sol, men nu har jag dålig koll på den danska scenen. Just "I love you" är fantastisk, allt annat är inte lika bra med The Bees, men det finns pärlor.

  SvaraRadera
 3. Mannen....har du hört "Nephew" någon gång? Mr. Daz

  SvaraRadera
 4. "Nephew"? Vet inte, en låt eller ett band?

  SvaraRadera
 5. Aha! Nephew, kollade upp dem. Lät riktigt bra fast de sjöng på danska! Ska jag nog lyssna mer på. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 6. Precis...ett danskt band som är riktigt bra :) Tillbringade en hel sommar i bilen med dem och resten av familjen som sällskap :) Mr. Daz

  SvaraRadera
 7. Då var det trångt i bilen va ; )

  SvaraRadera
 8. Härligt att AC/DC har trängt in sig på listan. Kolla in The Crystal Caravan på www.myspace.com/crystalcaravan för lite ytterligare headbang och kontakta mig på jonas [at] crystalcaravan.se för att få tillgång till hela skivan, Spotify-style!

  SvaraRadera
 9. Låter bra Jonas. Av låtarna på Myspace-sidan gillar jag nog den lite lugnare "Down Under" bäst, men gillar också (det klassiska) soundet i "Between the mountain and the spoon". Är det du som är bandets Jon Lord?

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]