Var det andra bollkontakten? Fantastiskt att avgöra en sådan match med den stjärnglansen. Undrar hur många miljoner som sprang omkring på Nou Camp ikväll? Ännu mera kaxigt blir det om man såg förhandsreklamen där man presenterar Reals startelva med idel storstjärnor och sedan presenterar Barcas med bara Ibra. Planens giganter var dock gamle Puyol tillsammans med Iniesta och Messi, vilka bolltrollare de två sistnämnda är! Dani Alves var helt ok i passningsspelet också!

8 kommentarer:

  1. Ja herregud! Den pojken har verkligen matjord i fickorna (har alltid velat använda det uttrycket - nu fick jag chansen). Vilket psyke han har. Imponerande. Men det var Puyols hockeyslängningar (var det tre stycken?) som räddade Blaugrana. Vilken kämpe!

    SvaraRadera
  2. Puyol var grym. Man trodde ju att han var slut för några år sedan, men han ångar på. "Matjord i fickorna" är ett uttryck som man gärna hör igen (trots att dagens ungdom förmodligen inte skulle just beteckna detta fenomen som just, tur ; ))

    SvaraRadera
  3. Puyol var bäst på plan. Helt makalös. Vilket hjärta han har.

    SvaraRadera
  4. Puyol var i princip överallt, Messi fintade och dessutom för en gång skull passade bollen, vilket var på tiden. Zlatan visar också varför han kostade en slant för Barca.

    SvaraRadera
  5. Jag brukar roa mig med att läsa sportbladets kommentarer i samband med Zlatanartiklar. Dels för alla spännande särskrivningar och det kreativa bruket av svensk grammatik. Dels för att, så att säga, lägga örat mot marken och höra hur snackat går om Zlatans prestationer. Och det jag lärt mig är följande: Antingen älskar man eller hatar Zlatan. Som vanligt alltså. Och för dem som hatar honom hjälper det inte vad han än gör. Spelar han dåligt vattnas belackarnas kvarnar. Såpass. Och om han spelar bra och gör mål så är han fortfarande dålig. Enligt "Zlatan-är-överskattad"-logiken lyckas han då bara för att han spelar med Iniesta, Xavi, Messi - enligt principen "Till och med min gamla mormor skulle göra mål med såna medspelare."
    Fascinerande.

    SvaraRadera
  6. Ola: Puyol var nog "man of the match" tycker jag.
    Andreas: Tycker nog Messi varit "hyfsad" andra matcher också.
    Anders: Har också gjort den reflektionen. Själv hör jag till dem som tror att lag som Ajax, Inter och Barcelona inte är av den typen som "köper grisen i säcken" (se där nu fick vi med ännu ett gammalt fint uttryck!)Det är bara den svenska jantelagen som gör att vissa inte kan acceptera att vi faktiskt har en spelare som är i yppersta världsklass och ibland till och med toppar listan.

    SvaraRadera
  7. Visst är det paradoxalt!? Planen är fylld med spelare med otrolig teknik, fart och intelligens. Å så är en spelare som knappt kan göra två på foten ens om han släpper bollen från midjehöjd matchens klart lysande stjärna.
    Samtidigt är det underbart och viktigt att ett lag behöver spelare med olika kompetens, något som Reals ägare envist bortsett ifrån i allt för många år.
    Uppseendeväckande hur Zlatans entre ändrade matchbilden totalt, å då menar jag inte målet. Båda lagen formade om sina lagbyggen direkt. Barcelona fick en helt annan trygghet medan Real med en gång såg ängsliga ut. Snacka om respekt! T.o.m. efter utvisningen såg Barcelona trygga ut.
    Zlatan måste prestera under hel säsong OCH i stora matcher för att nå Messi-nivå. Han har alla möjligheter i Barca.
    Passningspelet, målandet och fantasin är världsklass.
    Med boll tycker jag dock han ännu inte kommit upp i samma nivå som i Inter. Tänk när det sitter oxå och han snurrar upp tre gubbar innan han viker in bollen i bortre. Stackars försvarare!
    TP

    SvaraRadera
  8. TP: Att just en spelare som Puyol var bäst är ju egentligen själva tjusningen med sporten fotboll. Stora, små, tekniker, slitvargar och passningsspelare, alla fyller en funktion i ett väl fungerade lag. Just Puyol kommenterade ju också att Zlatan inte var 100%-ig. Om han menade i matchen eller att han var 100%-igt återställd vet jag inte, men det tjänade ju som en varning till alla motståndar-backar.

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]