Vår, nytt jobb, nya rutiner och massor med ny bra musik. De e mycke nu! Hinner inte med att skriva om allt, men här kommer en kort sammanfattning.


Blur släpper nytt. Var alltid på deras sida i det stora "Blur vs Oasis kriget" som pågick en kort tid på 90-talet, även om jag gillade bröderna Gallaghers två första plattor också.
Blur - Fool´s Day
Tredje gratislåten från Band of Horses nya finns också tillgänglig och jag är inte så lite avundsjuk på Kindofblue-Anders och Skivgris-Gonzo som var och såg dem för några dagar sedan och det verkar ha varit en riktig höjdare. Band of Horses - Factory
Om ni har läst något på denna blogg den senaste tiden kan ni inte ha undgått mitt pushande för The National Det här inlägget är inget undantag. Nya plattan High Violet finns att lyssna på från och med i dag fredag på The New York Times hemsida i streamad version.
En annan favorit, Josh Ritter, meddelar att hans nya finns att lyssna på från och med måndag på NPR.org
På just NPR finns också Broken Social Scene´s nya för avlyssning.
För någon vecka sedan hade jag ju ett Kate Bush-inlägg med Kate själv och en cover på en av hennes låtar. Hon verkar vara poppis just nu. Patrick Wolf har gjort en cover på fantastiska "Army Dreamers". Även här får man nog säga att originalet är bättre men det är ändå en hyfsad version.
Patrick Wolf - Army Dreamers
Underbara The Radio Depts nya Clinging to a Scheme finns att beundra och njuta av på Spotify. För er som ännu inte har fattat hur bra de är, LYSSNA!
Nästa lika bra och i (ungefär) samma genre som Radioavdelningen ovan är jj och deras "Ceo Birthday" som går att hämta hem. jj - Ceo Birthday
För er med Spotify premium finns också Johnossis nya Mavericks att bedöma.
CocoRosie´s raspiga röst i "Lemonade" är en tidlös låt i bästa Billie Holiday eller Portishead-anda.
CocoRosie - Lemonade
Från det vackra tidlösa till glada The Love Language vilkas "Lalita" jag förut haft med. "Heart to tell" är en liknade humörhöjare. The Love Language - Heart to Tell
Kanske ska nämna att gubbarna i The Stones också har släppt en "ny" singel och det låter som, tja...The Stones helt enkelt, vilket den borde göra eftersom den är en outgiven låt från klassikern Exile on main street.

Puh! Det var bara en bråkdel av vad som släpps eller ska släppas i dagarna. Det här skulle man ju kunna hålla på med dygnet runt.

10 kommentarer:

 1. Jag förstår ditt pushande för The National. Jag har precis upptäckt dem, lite sent kanske men ändå... Jag ser också fram emot, precis som du, Josh Ritters nya och givetvis Band Of Horses...

  Kan också till fullo hålla med om att Blur var bättre än Oasis även om de sistnämndas två första album var bra, så vann Blur i längden...

  Tack förresten för en trevlig blogg, från en ivrig boggläsare! Jag länkar min egen blogg ifall du får lust att kolla in...

  http://petham1.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Tack P1! Ska givetvis kolla in din blogg. Du vet att The National kommer till Way out West va? Jag hoppas verkligen att jag kan gå och se dem då.

  SvaraRadera
 3. Jo, jag har blivit varse det ordentligt nu. Jag skrev lite om W.O.W. för några dagar sedan och ifrågasatte spellistan och det har jag fått äta upp nu efteråt.

  Hoppas nya plattan med The national håller liknande klass som "Boxer". Jag såg att Allmusic rankade deras första album högst. Vad rekommenderar du?

  SvaraRadera
 4. Har lyssnat igenom den ny på den rekommenderade streamen på NYT och den nya håller lika hög klass som Boxer och föregångaren Alligator tycker jag, vilka båda håller mycket hög klass. Har själv inte lyssnat så mycket på det som kom innan just Alligator, vilken var den plattan jag började lyssna på med bandet, men av det jag hört så är inget sämre än bra.

  SvaraRadera
 5. Även om den nya Blur-låten inte är deras starkaste släpp blev jag genuint glad av att höra dem igen. Tyvärr har jag ännu inte lyckats komma över en okej mp3-version av låten.

  SvaraRadera
 6. Filip, prova att högerklicka på länken ovan, helt ok tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Mycket godis Boggen, Band Of Horses verkar ha kokat ihop en riktig juvel, ser verkligen fram emot det släppet, gillade Wolfs version, The National återvänder till Way Out West i sommar, blir säkerligen en höjdare, fick faktiskt tag på Radio Depts nya på Andra Långatans skivhandel, en promoversion men vad spelar det för roll, svinbra som vanligt, inspirerande med ett nytt jobb Boggen, kan vara en riktig kick
  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Om man pratar om önskebokningar till Wow (som ju redan har Radio Dept och National) så vore ju en snar återkomst av BoH just en sådan. Alla former av Radio Dept, promos eller inte är bra, Jimmy! Ha det gott själv!

  SvaraRadera
 9. Nytt jobb Ola, stort grattis!!!
  BoH låter minst sagt lovande. Ser också att WoW har bokat The Tallest Man On Earth, den svenske Bob Dylan spelar en klubbspelning vilket innebär först till kvarn....

  SvaraRadera
 10. Tack Andreas. Den längsta mannen kommer nog, förutom att vara längst, bli riktigt stor också. Ett måste på WoW. Ska stämma av med semester sen hoppas jag att jag kan köpa biljett.

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]