Kanske är jag sist eller åtminstone tvåa på bollen när det gäller några av serierna nedan, men de är alla mycket bra och förtjänar ytterligare ett tips om någon missat dem.


The Bear

Började titta på den första säsongen och tyckte det var bra, men fortsatte av någon anledning inte. Såg sedan att den andra säsongen blev ordentligt hyllad och prisad och att även Jeremy Allen White i huvudrollen är aktuell för att spela Bruce Springsteen! När jag sen tog mig tid att titta vidare på båda säsongerna blev jag helt hooked. Underbar serie, fantastiska karaktärer, fantastisk mat, grymt soundtrack, gästskådespelare av högsta klass (Jamie Lee Curtis, Olivia Coleman, Jon Bernthal, Bob Odenkirk). Värt allt beröm och hoppas verkligen på fler säsonger.


World on Fire


Den andra säsongen av den mycket välgjorda serien som utspelar sig under andra världskriget. Bra skådespeleri, mycket snyggt filmat och det luktar brittisk klass över hela produktionen. Rekommenderas!


True Detective


Man kan ju lätt säga att ingen säsong av True Detective är lik den andra och man bör kanske inte heller jämföra dem. Det är inte alltid lättsmält och aldrig glättig underhållning men behållningen av skådespeleriet, storyn och spänningen är desto större. I denna den senaste briljerar Jodi Foster tillsammans med Kali Reis i huvudrollerna. Kylan i Alaska och ett visst inslag av övernaturlighet är också en stor del av säsongen. Som tidigare svårt att toppa den första säsongen men som sagt man bör inte jämföra dem. I förhållande till andra krim-serier håller den dock högsta klass.

Masters of the Air


Likt World on Fire ovan så är detta ännu en skildring från andra världskrigets fasor och likt ovanstående så är den ytterst välgjord och nu med amerikanska mått. Om man tidigare sett Spielberg/Hanks Band of Brothers och The Pacific så vet man att detta håller hög klass. De står också bakom denna. Många flygscener men också en hel del om hur det gick till runt omkring flygarässen som gjorde allt för att få ett slut på kriget.

Shogun


Jag var inte gammal när jag såg den första tolkningen av James Clavells roman Shogun. Då med Richard Chamberlain i huvudrollen som John "Anjin" Blackthorne. Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag var fascinerad över hur olika kulturer och människors seder kan vara, samt förstås hur grymma de också kan vara. Att säga att 2024 års Shogun är en remake av den från 1980 är ju inte riktigt sant. Det är en annan tolkning av romanen och förstås med en annan teknik, annan budget och såklart med andra skådespelare. Här får vi en hel del action men också en hel del om maktspelet i det forna Japan och också om livet och sederna hos den högsta adeln i samhället på denna tid. 

Tokyo Vice


Om vi fortsätter på det japanska spåret men nu ett antal hundra år senare, nu i 90-talets Tokyo och den andra, efterlängtade säsongen av Tokyo Vice. Den amerikanske journalisten Jake Adelstein och den japanske polisen Hiroto Katagiris kamp mot yakuzan är lika välspelad, underhållande och blodig som den första säsongen. Har, likt Shogun ovan inte sett färdigt denna ännu men vill gärna följa karaktärerna ännu längre, om de överlever vill säga....

The Gentlemen


I avdelningen inte ännu avslutade serier finns The Gentlemen. Omåttligt underhållande om man uppskattar den still Guy Ritchie har på sina produktioner. Udda och dråpliga vändningar, skarp dialog, karaktärer i alla roller och såklart Vinnie Jones. Bygger ut och bygger vidare på Richies film med samma namn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]