Vid vårt senaste besök i Göteborg sprang vi Göteborgsvarvet men käkade också vid två tillfällen ute. På fredagskvällen åt vi på Bistro Södra 32. Mest för att denna låg nära Svenska Mässan där vi hämtade ut våra nummerlappar. Restaurangen såg ganska full ut, vilket alltid är ett gott tecken. Vi fick dock ett bord snabbt av den stressade servitören. Hittade en hängmörad ryggbiff med pommes på menyn. Vi får bröd och oliver som en liten extra förrätt. Ett klart plus i kanten även om någon olja/smör hade varit trevligt till. Maten kommer hyfsat snabbt trots många gäster. Köttet är mycket bra stekt men dock lämnar tillbehören en hel del övrigt att önska. Trötta pommes som hade behövt en omgång till i fritösen och en rätt smaklös bea till. En ensam friterad lökring, som visserligen var god men alldeles för ensam. Slutbetyget blir ändå en helt ok middag till ett hyfsat pris. Betyget dras ned något då vi fick vänta väldigt länge på att betala, något som kan tyckas underligt då fler stod och väntade på bord. Dock verkade det som om restaurangen inte räknat med så många besökare och därför var underbemannade.
På lördagskvällen blev det en sen middag, då vi dels hasade oss hem efter ett mycket varmt lopp och dels pga att vårt hotell låg en bit ifrån Avenyn, där vi stämt träff med ytterligare sällskap. Vi slank in på Brasserie Lipp, som, utan större kännedom om Göteborgs krogliv, jag misstänker är något av en institution vid Kungsportsavenyn. De hade gott om bord inomhus, men inte ut mot gatan. En mycket trevlig och serviceinriktad servitör tog hand om oss och vårt val föll på iberico-karré som var "le plat du jour". Om det var hungern efter loppet eller om köttbiten verkligen var delikat, eller båda, är svårt att säga men vi säger det sistnämnda. Bra stekt med en skysås med toner av plommon/balsamico som passade ypperligt. Även här fick vi bröd före maten, nybakt vitt och knäcke. Detta med vispat smör till. Gott men något smaklöst smör. Smöret var nog det enda minuset. Överkomligt pris men (kanske dagens aptit som påverkade) något små portioner. Går gärna tillbaka till Lipp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar