Oj vilken nostalgitripp! Har kollat på dramadokumentären "Never tear us apart" på SVT Play. Den handlar förstås om INXS. Rent objektivt kan man väl inte säga att det inte är en jättebra dokumentär". Vissa händelser känns inte helt korrekta och ibland väl tillrättalagda.
Som dramadokumentär funkar den dock och för ett gammalt INXS-fan är det som sagt en nostalgitripp av stora mått. Har tidigare varit inne på uttrycket "dead heroes don´t let you down" och mytbildningen kring döda rockstjärnor får ofta ovanligt stora proportioner. Själv har jag dock sett bandet vid tre tillfällen (har fortfarande delad vårdnad om en Jon Farriss-trumpinne som bevis) och även om jag kanske också lägger till och "mytbildar" i mitt eget huvud så går det inte att komma ifrån att Michael Hutchence var en otroligt karismatisk frontfigur helt i klass med en Jagger eller Morrison.

Spoiler alert! Dramadokumentären använder sig av skådespelare nästan hela vägen fram, i de dramatiserade delarna, från "live-bilder", filmklipp och musikvideos men när man i slutscenerna klipper över till ett känslofyllt liveframträdande med det riktiga bandet så är effekten total.
Programmet är också ett bevis på att musikhistorien ständigt skrivs om. Läste att INXS har sålt trippel platina av sin senaste Best of-samling i Australien efter detta program. Själv hade jag också ett tag svårt att lyssna på vad jag tyckte var en daterad och för mig sönderspelad musikgenre, men med den 80-tals inspirerade musik som görs nu och med just denna nostalgi-tripp har jag spelat, och gillat bandets back-katalog en hel del på sistone.

Se gärna detta program. Det finns visst kvar på play några dagar till. 

SVT-Play - Never tear us apart

En bra introduktion till INXS kan man få in nedanstående samling:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]