Som ni har väntat! Men nu är den här, del 26 i "theneverendingbästalåtarnalistan", som vanligt i två varianter, Tublistan nedan samt tillagda i Spotify-listan . 60, 70, 80, 90 och 00-talet finns representerade här.


Gary US Bonds - Love´s on the line

En lite bortglömd pärla. Har hört den ett antal gånger för ganska länge sedan och hörde den nu igen ganska nyligen. Kan inte så mycket om Mr Bonds karriär mer än samarbetet med den i denna låts lite mer kända bakgrundsvokalist. Därför läste jag på lite. Det visar sig att han började sin karriär redan på 60-talet och till och med spelat som huvudakt före (!) The Beatles en gång i tiden.

Smashing Pumpkins - Disarm
Siamese Dream som kom innan det som väl anses som Pumpornas mästerverk, Mellon Collie and The Infinite Sadness, är ju faktiskt minst lika bra. "Disarm" hör till en av deras absolut bästa låtar.

Devandra Banhart - 16th & Valencia Roxy Music
En ovanligt ny låt för att vara med på denna lista. Banhart gav ut den 2009 och jag tycker att det är en riktig klassiker och en helskön låt. Här en Zappa-liknande Devandra i ett lite mer lågmält liveklipp.

America - Ventura Highway
Skrev i en tidigare lista om Simon & Garfunkels låt "America" och tyckte att det är den ultimata reselåten. Blev nyligen påmind om bandet Americas förtjänster och just "Ventura Highway" är ju också en rackarns bra reselåt i klass med "America" och "Everybody´s talking".

Fyfe Dangerfield - When you walk in the room
Tja, jag tar väl med den igen. Fortsätter tjata om denna låt som ju inte heller är så gammal men som naturligtvis platsar på Bästalistan. Trots sin ungdom och ett otal spelningar så håller den fortfarande och har alla förutsättningar för att bli en riktig klassiker.

Lloyd Cole - Half of Everything
Från Fyfe´s lycka till Lloyds nattsvarta separations-låt är steget ganska långt. Gemensamt är att de tillhör mina absoluta favoriter med artisterna i fråga. Skivan Don´t get weird on me babe som "Half of everything" finns på borde ha placerat Cole högt på listan över de största artisterna.

Undisputed Truth - Smiling Faces Sometimes
Den sköna inledningen missas i tub-klippet här men i gengäld får ni fantastiska vita afros! Vilka röster, vilken låt, vilket årtionde! Soulklassiker med stort S!

Prefab Sprout - Appetite
Googla bilder på Paddy McAloon och jämför med mannen som sjunger i det här klippet. Nå? Man kan konstatera att det var ett tag sedan det var 80-tal! Trots den fjäderlätta och sockersöta 80-talsproduktionen så har "Appetite" stått sig mycket bra.

Them - Baby please don´t go
Inget original men förmodligen den mest kända (och bästa) versionen av "Baby please don´t go". Kul att se en ung Van Morrisson i ett inte alltför läppsynkat klipp från så tidigt som 1964!

Honeymoon Suite - All along you knew
En liten guilty pleasure detta. En 80-tals pudelrock-hit av det snällare slaget med tvärflöjt i sättningen! Kan det vara nåt? Ett tag var den här typen av band favoriter hos en långhårig Bogg och jag tycker faktiskt fortfarande att "All along you knew" är en riktig klatchig dänga. Så klatchig att jag var tvungen att sätta ihop en Nostalgi-rock-lista med Honemoon Suite och deras samtida kompisar. Här kan du hitta gamla favoriter som Tony Carey, Aldo Nova, Russ Ballard, John Parr mfl. Rock on!

1 kommentar:

  1. Hmm, den verkar inte ha gått hem den här gången....Kan det vara pudelrocken?

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]