Nu när jag håller på att uppdatera mig på synth-området inför den stundande Depeche-Nitzer konserten visar det sig att lilla Jämjö (sambons födelse- och uppväxt-ort) har ett eget Depeche i bandet Colony 5. För mig som inte är så mycket inne på denna musikstil var de en trevlig överraskning med många bra låtar. Kolla bandet på Spotify, gillar speciellt "Too Young" och "Pills" från förra årets platta "Buried Again".

8 kommentarer:

  1. Ah Colony 5 såg jag på Arvika för några år sedan. Har för mig det var de jag ratade The Knife för... bra spelning, har dock inte lyssnat på dem sedan dess. Kanske dags att ta tag i det. Tackar för påminnelse!

    SvaraRadera
  2. De har tydligen hållit på ett tag och finslipat sina slingor. Tycker att sången är riktigt bra, något som brukar vara skillnaden mellan ett bra och ett mediokert band.

    SvaraRadera
  3. Kan skönja lite VNV Nation över Colony, var allt för länge sedan jag lyssnade på dom men det här lät ganska fräckt.

    SvaraRadera
  4. VNV Nation var ytterligare ett nytt namn för mig, måste jag kolla upp om jag ska klara att spela rollen som fullfjädrat synthfan ; )

    SvaraRadera
  5. Det finns mycket fint inom synth-genren :-) Jag väldigt förtjust i Mesh, de blandar in en liten smula gitarrer också. Ett par svenska akter annars är ju Covenant och Statemachine.

    Annat gött inom elektroniska genren:
    Assemblage 23, Aesthetic Projection, And One, Apoptygma Berzerk, Ladytron, Fischerspooner, Fixmer/McCarthy

    SvaraRadera
  6. Ojojoj! Det var en hel del att kolla upp! Har hört/hört talas om några men flera var helt nya namn.

    SvaraRadera
  7. Du känner ingen som vill köpa två Depeche-biljetter till Gbg i januari?

    SvaraRadera
  8. Nej, det gör jag inte, men fråga Skivgrisarna, som väl har lite närmare till Göteborg.

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]