Ok då, här kommer ännu en del i denna serie. Bland allt nytt bra som kommer är det skönt att ibland luta sig tillbaka till gamla favoriter.







The Legends - When the day is done
Blev härom dagen påmind om just The Legends och "When the day is done" är ju faktiskt en popballad av klassiskt snitt och därmed alldeles, alldeles underbar.

Paul Kelly - Dumb things
Lite aussi-music är aldrig fel. Paul Kelly har länge varit en favorit och det var nog just "Dumb things" som en gång i tiden fick mig att fastna för honom.

Nilsson - Everybody´s talkin
Harry Nilssons tolkning av Fred Neils underbara "Everybody´s talking" är inte bara en klassiker i sig, den är ju också en del i ledmotivet till den klassiska filmen Midnight Cowboy med Jon Voight och Dustin Hoffman. The Beautiful South har ocks gjort en grym version av denna.

Marcy Playground - Sex and Candy
Detta är en sådan där typisk one-hit-wonder, åtmistone har jag inte hört så mycket av MP efter denna. Dock så blir jag glad och diggar varje gång jag hör "Sex and Candy"

Simon & Garfunkel - The only living boy in New York
Likt "Everybody´s talkin´" ovan så är "The only living boy in New York" del av ett soundtrack. Inte i en lika klassisk film, men Garden State var ändå en riktigt bra film tycker jag. Paul och Art var tidigt favoriter för mig men just denna låt upptäckte jag lite senare och insåg först i just Garden State hur bra den är.

Jellyfish - The man I used to be
När Bellybutton, Jellyfish debut dök upp, så var den den perfekta popplattan och jag spelade nästan sönder den. Kunde ha plockat nästan vilket spår som helst på den till denna lista. "The man I used to be" är nog ändå den som har hållit bäst genom de nästan 20 år som gått sedan plattan släpptes. Att uppföljaren till Bellybutton, den lite svårare Spilt Milk, blev en flopp och förmodligen bandets undergång är en annan historia.

Cracker - Low
Cracker är ett av de där banden som skulle ha förtjänat betydligt mer uppmärksamhet eftersom de har en hel del bra låtar i sin katalog. "Low" är en personlig favorit.

Rocky Votolato - Suicide medicine
Rocky är ett av de senaste årets upptäckter för mig och "Suicide medicine" en sån där singersongwriter-pärla som man alltid hoppas på att hitta när man finkammar sina källor. (Tyvärr så är klippet lite mörkt, men låten är desto bättre)

Smashing Pumpkins - Today
Nästan synd att Pumporna inte la ner verksamheten efter "Mellon collie and the infinite sadness". Då hade de varit ett av de odödliga banden. Tyvärr så har ju Corgan fortsatt och släppt en hel del S-K-I-T, för att tala klarspråk. "Today" från genombrottet Siamese dream däremot är en helt underbart fantastisk låt.

Elvis Costello - I want you
På en topp tio, all time-favourites, finns denna underbara, bittra kärleksvisa med en Elvis som aldrig har sjungit bättre. Det är ungefär det bästa betyg jag kan ge till en låt. Att den dessutom finns med på mitt favoritalbum med just mr Costello, Blood & Chocolate, gör förstås inte saken sämre. Ska man äga en platta med mannen så är det den.

7 kommentarer:

  1. Bra lista Boggen, tror att jag såg Cracker på Magasinet för ungefär hundra år sedan, Rocky Votolato är snorbra, gillar hans tidgare skivor som jag upptäckte på Emusic, The Legends indiemix kan man inte få för mycket av, han tappar dock fokus ibland. Pumpkins och Corgan har som du säger Boggen gjort en del underbara låtar, så även Today, vad han håller på med idag ?? tjaaa

    Jimmy

    SvaraRadera
  2. Tack Jimmy! Cracker hade jag velat se. Håller de på fortfarande? Rocky har redan nu, efter relativt kort tid smugit sig in på min bästa-lista, så bra är han. Vem vet Corgan kanske har ytterligare mästerverk inom sig, men de senaste alstren har varit besvikelser.

    SvaraRadera
  3. Så. Nu lyssnar jag på blood and chocolate. Mycket bra låt och album! Man tackar!

    SvaraRadera
  4. Fortsätt sedan med King of America, Anders. Den släppte Costello samma år och den innehåller fler underbara låtar, exempelvis "Indoor fireworks" som även den ligger mycket högt på min Costello-lista.

    SvaraRadera
  5. King of America var faktiskt min första Costelloskiva och härbärgerar min absoluta favvolåt: Suffering face.

    SvaraRadera
  6. Suffering face! Den hade jag faktiskt inte hört! Den finns inte med på originaltgåvan av "King of America". Trodde först det var en låt jag missat från den lite svagare andra sidan (då detta begav sig i LP-skivans tidevarv), men blev naturligtvis tvungen att kolla upp den, speciellt som du Anders säger att den är din favorit. Tydligen så finns den med på en åter utgivning av albumet där några bonusspår lagts till. Hittade låten i "Mp3-gömmorna" och visst, det är en mycket bra låt!

    SvaraRadera
  7. Hmm! The Legends "When the day is done" har försvunnit från Youtube och min lista. Här är en Spotify-länk istället. http://open.spotify.com/track/36xBuvThVbwu0eU82Uo9qy

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]