Av vilka en del redan har skrivits om på boggblogg, men inte inkluderats på bästa låtarna-listorna ännu. Tänkte även så småningom försöka hitta alla (hittills 90-låtarna) på Spotify och göra en spellista där så ni kan få alla godsaker samlade.

Sisters of Mercy - This corrosion
Upptäckte Sisters rätt sent och därför är det deras mest kommersiella platta som fastnat först och hårdast hos mig och jag sjunger fortfarande med i "Hey now hey nanana..."

Madrugada - Majesty
"Majesty" ger mig fortfarande välbehagsrysningar varje gång jag hör den, och tro mig, jag har spelat den ganska många gånger

Sparklehorse - Sunshine
Har skrivit om denna förut och varje gång jag hör den slår det mig vilken klassiker han har skapat. Borde finnas med på varje solskenssamling.

Del Amitri - The first rule of love
Ingen solskenshistoria här inte, speciellt inte med det (väldigt) skotska klippet. Lyssnade ett tag rätt mycket på Del Amitri, ett band som pendlat mellan att vara briljanta, som här, och vara ganska slätstrukna.

Interpol - Slowhands
Interpol var i mitt tycke egentligen ett "höstband" som passade bäst att lyssna på när man går eller joggar på regnvåta ruggiga, mörka gator och skogsvägar. Men de är även så pass bra att de passar när som helst och har vuxit till att bli ett av de senare årens absoluta favoritband för mig.

Neil Young - Needle and the damage done
Behöver egentligen ingen presentation. Neil spelar i Sverige i sommar, gå och se!

The Housemartins - Think for a minute
Har alltid gillat Housemartins och Beautiful South´s sockersöta, men ofta giftiga popkarameller. "Think for a minute" är en av deras egna mer stillsamma låtar. Annars är nog just Paul Heaton´s Beautiful South det band som jag skulle välja om jag var tvungen att ha ett coverband på en fest. De har ju gjort allt från "Don´t fear the reaper" till "Love Wars" med bravur.

Soulsavers - Revival
Har tidigare pratat mig varm för Mark Lanegans förträfflighet. Soulsavers är ytterligare ett projekt mannen medverkar i. "Revival" är en raspig gospelliknande hymn som är helt grym.

Richard Thompson - I misunderstood
Ännu en som varit med förut. En mycket bitter och vacker låt som trots att den sitter direkt är nästan omöjlig att tröttna på.

Elvis Costello - Alison
Mannen som har gjort så mycket bra och förmodligen två av mina absoluta favoritalbum någonsin. Förvisso är "My aim is true" en mycket bra platta som innehåller just "Alison", men den är inte en av de två. Mer om dem vid ett annat tillfälle.

3 kommentarer:

 1. Soulsavers Revival är fantastisk. Tack för påminnelsen! Idag håller jag på GUIF. Hatade alltid matcherna i Nolhagahallen. Trång och och tråkig, och tråkigt lag.

  SvaraRadera
 2. Roligt blandning Boggen, Sparklehorse var längesedan jag lyssnade på men jag kommer ihåg ett skönt lo-fi sound, Sisters är nog tvärtom för min del, började själv med de tidigaste plattorna och den legendariska First Last And.... skivan, This Corrosion är givetvis även den lysande, Madrugada oj vilken stämma. Som sagt en wunderschön samling

  Jimmy

  SvaraRadera
 3. Anders: Lanegans stämmaär magisk. Tyvärr s hjälpte det inte att du höll på GUIF. De räckte inte riktigt till, men det var skaplig underhållning!

  Jimmy: Sparklehorse har gjort en hel del bra ju. Kollade givetvis upp de tidigare plattorna med Sisters när jag fastnat för "Floodland", men eftersom den är något mer lättillgänglig så har den också avlyssnats fler gånger. Madrugada är grymma, dock rätt tyst om dem här i Sverige.

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]