Jaha, här kommer del två i den ändlösa listan över riktigt bra låtar. Håll till godo och kommentera.Spellista:
World Party - Ship of fools

När Karl Wallinger lämnade Waterboys för att sedan bilda World Party så blev Waterboys, i mitt tycke, betydligt sämre. Dock fick vi en annan bra artist att hålla reda på. "Ship of Fools" från World Partys debutplatta är en sån där låt som har allt, Beatles & Stones-influenser, skön sång samt något eget som är svårt att sätta fingret på.

Iron & Wine - Cinder & Smoke
Den skäggige farbrorn med den finstämda låten "Cinder & Smoke" känns alltid som en smekning att lyssna på.

Stone Roses - Fool´s Gold
"Fool´s Gold" är väl den perfekta indiepopdanslåten. När den kom snurrade den nog på varje förfest man besökte och just den garanterade att det skulle bli en bra kväll.

Lloyd Cole - Are you ready to be heartbroken
"Lloydan" hör till en av de artister som jag följt, lyssnat på och uppskattat genom alla år han har hållt på. Här är låten
som bandet Camera Obscura svarade på här om året med "Lloyd I´m ready to be heartbroken"

Cure - Let´s go to bed
Cure´s unika mix där de ena stunden spelar sorgliga molltoner till att i nästa frammana sprittande glädje gör att de är ett av de riktigt stora i min bok. "Let´s go to bed" är ju en av de där som får en att studsa och att vilja höra mer mer!

The Box Tops - The Letter
Den klockar in på 1:59 med flygplansljud och allt. Att Alex Chilton bara var 16 år när han spelade in denna är i sig fascinerande. Att den gode Alex senare tröttnade på Boxtops och anslöt till de inte helt okända Big Star är en annan historia. "The Letter" är och förblir en grymt bra låt.

The Triffids - Wide open road
Tänkte framöver lägga in ett Australien-special och då är The Triffids givna huvudaktörer. Bandet är det av de 80-talsband jag återvänder oftast till. "Wide open road" från "Born Sandy Devotional" är själva signaturmelodin för gruppen och en låt jag borde ha spelat sönder och samman, men trots medverkan på otaliga blandband, cd:s och spellistor så håller den fortfarande.

Radio Dept - Deliverance
I sällskapet en lite nyare låt. Bara såå bra och så vacker.

Mötley Crue - Live wire
Häpp! en katt bland hermelinerna! Efter att ha plöjt "The Dirt" var jag tvungen att lyssna igenom plattorna jag headbangade till under min tid som hårdrockare och upptäckte att "Live Wire" fortfarande är en rackarns bra rocklåt.

The Church - Under the milky way
Ytterligare ett australiensiskt band som hörde till favoritgrupperna när de var som bäst. Har många minnen med denna låt då de lokala bandet "Don´t bring Harry", innehållandes ett par polare, gillade att tolka denna.

4 kommentarer:

 1. ger mig högstadiekänsla denna låtlista, under the milky way är en fantastisk låt.

  SvaraRadera
 2. Alla är fantastiska låtar på sitt sätt och visst fastnar låtar från en viss tid lättare.
  Sen har ju sättet att lyssna förändrats ganska radikalt, åtminstone för min del.

  SvaraRadera
 3. Jag ÄLSKAR cinder & smoke. Kanske världens vackraste låt.

  SvaraRadera
 4. Mmm, den är fin och väldigt svårt att tröttna på. Borde väl snart vara dags för något nytt från mannen.

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]