Så var det ju det där med de som jag lyssnat på mest förra året men som inte gavs ut då eller enskilda låtar som fastnat.

Angus & Julia Stone - Underbar singer/songwriterpop från downunder (ännu ett tips från Kindofblue)Gotye - Även det en artist med anknytning till Kängurulandet. Fastade direkt efter Musikfebers tipsande.King Khan & The Shrines - Som hämtat från en 60-70-tals garagepsykadelika Nuggets-samling. Svänging och ösig garagepoprock. Favoritlåten hittills är dock den lite lugnare "69 faces of love" . Klippet nedan har ingen vidare ljudkvalitet, men jag kan tänka mig att det var häftigt att vara på den spelningen. Med allt blås påminner de faktiskt lite om svenska Monster, när de var som bäst.Liam Finn - Crowded House-sångaren/låtskrivaren Neil Finns son som ibland faktiskt överträffar farsans bravader. Har funnits på min mediaspelare sedan tidigt i våras och jag tänker inte ta bort den än!De som jag dock har lyssnat mest på under året alla kategorier, föregående inläggs lista inräknad, är nog irländska Bell X1. Mig veterligt (osvuret är bäst, kan ju ha fel två gånger även om det är osannolikt ; )) har de släppt tre plattor varav den senaste 2005. Jag hoppas innerligt att de kommer något nytt med dem snart, och kollar man på bandets hemsida och deras MySpace så verkar nåt vara på gång. En ny låt på MySpace "How your heart is wired" och live i nedanstående klipp, låter riktigt lovande. Bandet hade en gång i tiden den inte helt okände Damien Rice som medlem. Mr Ris gillar jag också, men kan Bell X1 fortsätta göra lika bra plattor som de första tre så ligger de nog överst på min lista vid en jämförelse.
Enstaka låtar har också fastnat så som Jeremy Fishers "Cigarette", Thee Unstrungs "Psycho", Sigur Ros "Gobbledigook" , Christopher D Ashleys "Sugar coated lies" och Bowery Boy Blues tre nedladdningsbara låtar.

Blev ytterligare ett långt inlägg, men kunde inte sammanfatta det kortare. Nu ere helg!

2 kommentarer:

  1. Liam Finn lät intressant. Har pappa Neil lagt av helt med musiken?

    SvaraRadera
  2. Tror inte pappa Neil har lagt av, dock var det senaste jag hörde av honom inte i närheten av forna bedrifter.

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]