Har just lyssnat igenom Raphael Saadiqs senaste "The way I see it". Retrosoul så det heter duga! Om detta görs på rätt sätt blir det riktigt bra och det tycker jag Saadiq lyckas med. Otroligt bra känsla och röst. Ibland låter det som om Smokey själv står bakom micken. I en jämförelse med två moderna giganter som just Saadiq och John Legend tycker jag nog att mr Saadiq går vinnande. Detta just på den nämda känslan han har och förmedlar. Legends senaste blev för mig efter några genomlyssningar en besvikelse då jag tyckte att hans två tidigare var betydligt bättre. Legend har dock en klart större"hitkänsla" än Saadiq. Om det är något man kan klaga på på "The way I see it" så är det just att det där lilla extra som gör en riktig soulklassiker, dvs en låt med både känsla, röst och hitpotential, saknas. Om man skulle använda en betygsskala så vill jag ge "The Way I See it" en tre och en halv på en fem-skala eller en sjua på en tio-skala. Undrar om en sammanslagning av Legend och Saadiqs personligheter skulle generera den ultimata soulupplevelsen. Ett samarbete kanske?

Var det någon som sa Seal....? Nej, tänkte väl det. Soul heter det, inte Seal.

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset Ola....Raphael har jag aldrig hört. Kan hålla med dig om John Legend inte riktigt når ända fram...känslan saknas. Och för mig är musik just det. Nu skall jag inte jämföra dem med en utav de största; Marvin Gaye men när jag hörde hans skiva What´s going on för cirka 2 år sedan! så jublade mina öron.

    SvaraRadera
  2. Marvin är grym. Ibland blir man en gammal bakåtsträvare och säger "ju förr desto bättre". Hoppas att du även har kollat upp Curtis, Otis, Smokey, Al Green och grabbarna. Curtis Mayfield är nog i mina öron om inte bättre så minst lika bra som Marvin.

    SvaraRadera
  3. Ett tips till, kolla bloggen http://sunvalley.wordpress.com/ som presenterar en "hyfsad" lista med soullåtar.

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]