En gång i tiden producerade jag bland-cdisar och döpte dem till "Inte en dålig låt 1" osv, kom nog bara till nr 4 innan andra projekt tog över. Återväcker härmed denna serie.

Something old (Simon, Forbert), Something new(Dune, Eugene, Anthony), Something borrowed (Gotye, tack Musikfeber), Something blue (Morphine kanske).

Märkte att detta blev något av ett dagenefter-band då det är mycket softa låtar, inget för förfesten alltså, spara till söndagen.

Gotye är en av de där artisterna som man säger: Varför har jag inte hört talas om den här förut!?
Bobby Bare Jr har jag bara lyssnat sporadiskt på tidigare "Ocean size" fastnade i en Lastfm-lyssning.
I Paul Simons "Peace like a river" märker jag tydligt vilken influens han har varit, hör väldigt mycket Elliot Smith.
Har aldrig varit förtjust i Stereophonics, men när jag för ett tag sedan såg om filmen "Crash" och "Maybe tomorrow" spelades till eftertexterna så fick man ta fram det gamla talesättet att "även en blind höna...".
Herman Dune tipsade Sonic-magazine om.
"Another world" kanske inte är i klass med Anthony & Johnsons bästa men jag ser verkligen fram mot nästa albumsläpp.
Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till Eugene McGuiness, men jag gillar "Monsters under my bed".
Noir Desirs "Le vent nous portera" är bara så bra. Har nog varit med på någon tidigare "Inte en dålig låt".
Lite gamla godingar blir aldrig utfyllnad utan bara ett bättre band tycker jag och eftersom det är ett ganska lugnt band så river jag loss en "gammal" Screaming Trees-dänga. Mark Lanegan är för övrigt en favorit, gillar alla konstellationer han medverkat i, från Trees till Isobell Cambell-samarbetet, Gutter Twins och soloplattorna. Morphine var nog världens coolaste band, "evvah!". "Pricilla knows how to use a shaker uh huh...".
Steve Forbert har gjort alldeles för mycket bra för att vara så lite spelad här i Sverige.
MixwitMixwit make a mixtapeMixwit mixtapes


9 kommentarer:

 1. Tack för alla tipsen, känns som du har mer än koll Ola! Som vanligt är det vissa artister som jag ej hört talas om:)

  Har för övrigt lyssnat igenom Uffes nya Omaha ett par gånger i helgen...han kan än den gamle mannen.

  SvaraRadera
 2. Det här är orsaken till att jag älskar blandband. Här har du fått till ännu ett fantastiskt (kongenialt) blandband där jag återigen hittar nyheter för mig. Nyheter som är rätt upp i min allé. Tackar! Gotye och framförallt Noir Desirs var ju helt ljuvliga bekantskaper. Keep them blandband coming!!

  SvaraRadera
 3. Tack! Tack! Det är ju sånt här man vill höra! Det gäller att spela för rätt publik ; ) Kommer man dragandes med ett sånt här band på en "vanlig" fest så blir det genast gnäll och någon som återigen vill höra "Rix FM extended" istället.

  Andreas A. Uffe är inte riktigt min påse, men håller med om att han gjort ett och annat riktigt bra. Har nog inte gett hans musik tillräckligt med tid.

  Anders, jag kan inte så mycket om den franska popscenen, men Noir Desir har fastnat och diggas! Det blir mer band, jag lovar. Det är nästan som förr i tiden när man satt och pausade bandarn och bytte vinyler.

  SvaraRadera
 4. Tack för omnämnandet :-)

  Noir Desir är för övrigt en eminent band. Le vent nous portera är fortfarande sådär rysligt bra som när jag hörde den första gången, på någon Sonic-skiva har jag för mig(?)

  SvaraRadera
 5. Är ute på bloggsurfsafari...

  Lyssnade in de fem första låtarna - good stuff!

  Goyte: Du har helt rätt, varför har jag inte hört det här förut? Som ett lite uppdaterat och spelsuget Massive Attack.

  Bare: Skönt sound men lite svag låt.

  Paul Simon: Kommentar överflödig.

  Sterophonics: Goes Yacht Rock - I like!

  Anthony & J: Det är bra, men jag och Anthony blir aldrig ett tror jag

  SvaraRadera
 6. Hermann, tack för kommentarerna. Är inte helt inlyssnad på Bobby Bare, har du tips på bättre låtar med honom så tas de tacksamt emot. Har du hör "Fistful of love" med Anthony? Den är grym, vet dock att många har svårt för rösten.

  SvaraRadera
 7. Har kollat igenom din blogg, kindofblue och Skivgrisen det senaste dygnet - alla tre är skitbra. Satt upp till 03.00 i natt och lyssnade på musik ni tipsat om (Morphine var en liten pärla som gått mig helt förbi till exempel.

  SvaraRadera
 8. Boggen: Antony är en typisk älska/hata artist. Jag älskar. Och sen måste jag tillägga att jag såg "Fistful of love" på Dalhalla förra året. Ett av de största musikaliska ögonblicken i mitt liv. "Magi" är inte tillräckligt för att beskriva hur bra det var.
  PS. Kul att du gillar oss, Hermann!

  SvaraRadera
 9. Hermann: Kul med nya positiva läsare, ska kolla er blogg också. Morphines frontfigur och sångare dog ju tyvärr för några år sedan, så det är bara att försöka acceptera det faktum att det inte kommer fler alster från gruppen.
  Anders: Hmm, nu blir jag avundsjuk, den konserten skulle jag gärna ha sett, hör också till kategorin älska.

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]