Jag när ju ett stort fotbollsintressen och tycker det ska bli riktigt kul att titta på allsvenska matcher med AFC i min hemstad Eskilstuna. Spännande inte bara för att landets alla bästa lag kommer på besök och för att förmodat högklassigt bollspel har kommit närmare, men också för att se hur ett lag med AFC:s historia klarar av det hela och också hur staden och både de negativa och positiva till AFC kommer att reagera på framgångar och motgångar. Man kan tycka vad man vill om att "köpa ihop" ett lag, slå ihop klubbar för att avancera osv, men jag vet egentligen inte om det skiljer sig så mycket från de stora etablerade ("lite finare") klubbarna som värvar och köper varje säsong och där skandaler i form av ekonomiska oegentligheter, supporterbråk och annat gör att man undrar hur mycket en klubbs historia är värd. 
Jag har inte följt AFC och är ännu inte ett fan. Avgörande för detta är hur de kommer att genomföra sin säsong både sportsligt och på plats i min hemstad och om de lyckas charma sin publik och samtidigt höja hela nivån på stadens fotbollskunnande och anseende. Inga små krav, men alla behöver inte uppfyllas direkt. 
Tror iallafall att vi kommer att få se ett par nationella genombrott i målisen Tim Erlandsson och mittfältsvirtuosen Omar Eddahri. Också spännande att se vad Premier League-meriterarde Emmanuel Frimpong kan bjuda på.

På lördag tar AFC emot Hammarby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]