Prognosen sa regn, men som Magnus senare sa, solen skiner alltid när jag spelar i Eskilstuna. Idel solken var också framträdandena på Rademachersmedjornas charmiga lilla scen.
Efter att ha inhandlat en välsmakade öl från Eskilstuna ölkultur som också var på plats, drog rockabilly-trion Clipjoint Cutups igång publiken med skönt 50-talssväng.
När sen sjumannabandet kliver upp på den lilla scenen undrar man om även kvällens dragplåster verkligen ska få plats. Både utrymmes- och musikmässigt. FÖr det är inga amatörer som äntrar scenen direkt, Eskilstunas Patrik Kolar och kompani hör till landets elit och vilken blåssektion som helst som innehåller Mr Ruskträsk är sällan sämre än riktigt bra! Då har vi inte ens nämnt Magnus Carlsson själv. Jag har ju tidigare hyllat Magnus och hans Weeping Willows och det kan göras igen. För både rösten och framträdandet är unikt och otroligt
proffsigt. Trots en ganska kort spelning hinner Magnus med att leverera både egna låtar, covers som blir betydligt bättre än vissa original, underhållande mellansnack och även att ge det magnifika och tighta bandet utrymme. Det är svårt att inte gilla Carlsson som trots sin position som en av Sveriges bästa sångare och som kan fylla betydligt större arenor fortfarande, efter så många år på scenen, visar ödmjukhet, framhäver och hyllar sina bandmedlemmar och verkar ha en otrolig glädje till det han gör. Jag hoppas att herr Kolar kan locka herr Carlsson att göra ytterligare ett Eskilstuna-framträdande i år, kanske redan på Gainsville?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]