Såg härom kvällen Roman Polanskis "The Ghostwriter" och det är sällan man kan säga att en film är bättre än sin bokförlaga, men i Polanskis tappning så blir det faktiskt så. Boken var i mitt tycke, en förvisso, bra thriller men de stämningar som Polanski och hans skådisar, Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams och de övriga skapar med relativt små gester gör filmen till en riktig klassiker. Se den om ni inte har gjort det redan.
Jämförelsen mellan film och bok kanske inte är riktigt samma sak som den mellan en originallåt och en cover men i sammanhanget passade det bra att nämna Robert Plants cover av Low´s eminenta "Monkey". Plants version är bättre. Slås lite av Plants, i denna låt, likhet med Bryan Ferry! Den kopplingen känns inte helt väntad, men lyssna på Ferrys "Me oh My" från den riktigt hyfsade "comebacken" Olympia och döm själva.

Low´s "Monkey"Plants "Monkey"

2 kommentarer:

  1. Ah, så det är Low som ligger bakom originalet. Har inte kollat upp så noga vilka det är Plant tolkar på senaste plattan. Men jag håller med. Älskar Plants version av Monkey, den har jag lyssnat väldigt mycket på senaste tiden. Han skapar en ruskigt skön stämning i sin tolkning. Och jag är beredd att hålla med om Ferry också! Länken funkar inte längre, men hittade den på Spottan.

    SvaraRadera
  2. Har inte heller koll på vilka övriga det är han tolkar, råkade bara höra att det var Low´s original, och den är ju också bra. Spottan går ju lika bra när Tuben trilskas. Ganska skillda genrer Ferry och Plant, är väl något engelskt...

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]