Blir längre och längre mellan dessa bästalistor. Beror delvis på att det finns så mycket nytt bra men som inte har prövats av tidens tand än och inte riktigt platsar på ett tag. Här är i allafall 10 nygamla pärlor som, nästan alla, också finns med på Bästalistan på Spotify.Spellista:

1. Lush - Ladykillers
Jimmy Skivgris förmedlade för ett tag sedan en ypperlig spellista med 90-tals indie. Med den blev jag påmind om Lush och "Ladykillers".
2. The Seeds - Pushin´to hard
"Pushin´to hard" har figurerat tidigare här på bloggen, dock inte på någon bästa lista, så det var dags. Seeds musik låter så som urtypen för det man kallar "nuggets" och de har nog också inspirerat både samtida och senare band i genren. Låten är också ett riktigt guldkorn.
3. Live - Lightning crashes
När Live dök upp och hade släppt plattan Throwing Copper var de i min bok ett av de bästa banden. Sedan gick något på tok. Känslan och kvaliteten bara försvann och idag är väl nästan Live ett "bespottat" band. Det går dock inte att komma ifrån att de hade sina ljusa stunder och "Lightning crashes" är en fantastisk låt.
4. The Sandmen - Say yes
Danskarna i The Sandmen har länge varit favoriter och just "Say yes" var den första singel jag köpte med dem. Egentligen inte så representativ för bandet. Lite snällare och poppigare men ändå en favorit.
5. D.A.D - Marlboro Man
När vi ändå är inne på danskar så måste Disneyland-grabbarna (gubbarna nu kanske) få vara med. En period när man var ute och partajade som värst så spelades D.A.D-anthems som "Sleeping my day away", "No fuel left for the pilgrims" och just "Marlboro Man" ganska ofta och var alltid party- och humörhöjare. När jag återvänder till låtarna upptäcker jag att de fortfarande håller och drar mungiporna uppåt.
6.  Luna - Slash your tires
Dean och Britta i låten med den där underbara, oförglömliga gitarrslingan som gör att man omedelbart känner igen "Slash your tires" om man har hört den förut. Just love it!
7. Kent  - Spökstad
"Jag är född i en spökstad" sjunger Jocke och såklart syftar han på den stad som också är min födelseort och hemstad. Det och det faktum att låten från deras B-sidesamling inte är den mest spelade har gjort att den fastnat hos mig. Höll nog med Jocke om E-tuna just vid den tiden som jag antar att han syftar på, men håller nog inte med längre. Kanske för att staden har förändrats, kanske för att man har blivit äldre. Bra låt i alla fall.
8. Pink Floyd - I wish you were here
Tja, vad ska man säga 41miljoner (!!) visningar av detta klipp säger ju allt. (...men dock inga originallåtar på Spottan)
9. Outkast - Roses
Likt deras (hittills) största hit, "Hey ya", är "Roses" en sån där låt man alltid blir glad när man hör. Gillar inte allt med bandet/duon, men när de får till det så har de en fantastisk känsla.
10. Tanita Tikaram - Twist in my sobriety
Den här hade ni allt glömt bort! Man undrar ju lite var hon tog vägen. En jättehit med den här låten, ett riktigt bra album och sedan bara borta. (Kollar man på Spotify så visar det dock sig att hon faktiskt gjort några plattor till...) Fantastisk röst och underbar låt
                                                                                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]