Iggy & Stooges - Search and destroy
Ytterligare en låt jag tidigare haft med på bloggen, men är det bästa lista så är det. "Search and destroy" är den ultimata rocklåten helt enkelt.
Dinah Washington - What a difference a day makes
När jag hör den här låten tänker jag på reklamen den medverkar i där någon dyker i en klarblå pool på en till synes riktigt underbar sommardag.Kommer inte ihåg vad det var för reklam men kommer alltid ihåg låten. Det är en kvalitetsstämpel.
Hazeldine - Tarmac
Ännu en låt jag hittat via Uncuts samlingsskivor. Hazeldine får väl också placeras in i Alt Country-facket om man nu ska kategorisera... Har en platta med bandet och vet inte så mycket om dem mer än att jag verkligen gillar "Tarmac"
Talking Heads - Psycho Killer
När man ser filmen "Stop making sense" där Talking Heads har huvudrollen får man lätt intrycket att det är David Byrne själv som är den där Psycho killern han sjunger om och även i detta klipp från "The old grey whistle test" ser både Byrne, Chris Frantz och Tina Weymouth lite psyko ut, men det kanske man gör när man sjunger den låten...
Midlake - Roscoe
"Roscoe" släpptes 2006 men låter som en sådan där klassisk 60-talslåt med sina refränger och sin stämsång. Finns med på plattan "Trials of Van Occupanther", vilken i mitt tycke kanske inte är en helgjuten sådan, dock finns fler höjdpunkter än just "Roscoe".
Beatles - A day in the life
Där kom den! Antar att ni få som följt dessa listor undrat varför inga Beatles-låtar har dykt upp. Anledningen är väl helt enkelt att det är svårt att välja ut dem. Skulle ju kunna lägga 10-20 Beatles-låtar på rad i mina listor, men som tidigare nämnt så finns inget fastställt slutdatum eller antal på dem. "A day in the life" från Sgt Pepper är en av de Beatles-låtar jag aldrig tröttnar på.
Bluetones - Slight return
Från brit- och indiepopens guldår. "Slight return" med Bluetones är en sådan där favorit som får mig att rota bland 90-talsplattorna (och sedan söka efter dem på Spotify) för att hitta alla andra guldkorn från den tiden.
Paul Westerberg - Love untold
Upptäckte Westerberg först med hans soloplattor och hade sedan en hel härlig backkatalog med Replacements att gå igenom. Man kan väl lugnt säga att de första soloplattorna var något mer "polerade". Så även fina "Love untold"
Devo - Mongoloid
Man kan ju inte annat än att älska galningarna i Devo. Mongoloid är dessutom en grym låt som till en början kanske upprörde folk.
Richard Thompson - Beeswing
Thompson är väl inte så välkänd i Svedala men han har under åren spelat in och släppt ett rätt stort antal plattor både solo, tillsammans medex-frun Linda och med folkbandet Fairport Convention och har även medverkat på sonen Teddys plattor. Inser att det finns mycket att lyssna igenomför att få en hel bild av mannens karriär. Fastnade själv för några av hans soloplattor. "Beeswing" kommer från den utmärkta "Mirror Blue".


6 kommentarer:

 1. Jäklar vilken lista. Mongoloid, Roscoe, Search and destroy hamnar lätt på min världsbästalista. Och A Day in the life är kanske DEN bästa av alla låtar, ever; den älskar jag villkorslöst, för evigt.

  SvaraRadera
 2. Tackar! Svårt att ha med Beatles-låtar då de egentligen skulle ha sin egen lista, men just "A day in the life" platsar ju precis var som helst.

  SvaraRadera
 3. Mongoloid är verkligen en klassiker, dom gör dessutom en oförglömlig cover på Gimme No Satisfaction, Midlakes Roscoe spelades flitigt i min zenspelare, fullständigt lysande album. Talking Heads Psycho Killer är även den magisk, hör även The Fools version Psycho Chicken, inte lika bra men förbannat rolig
  http://www.youtube.com/watch?v=maiWu3_Z88s&feature=related

  Jimmy

  SvaraRadera
 4. Apropå Beatles så har alltid "While my guitar gently weeps" och "Here comes the sun" alltid varit mina favoriter....lite konstigt...och sedan tror jag tom att det är George Harrison som skrivit båda?

  SvaraRadera
 5. Jimmy: Är inte lika övertygad om "Trials of Van Occupanther" som du, men jag kanske behöver lyssna mer på den. Psycho Chicken! helt suverän! Kan faktiskt tycka att även Byrne och kompani liknar just kycklingar (eller höns)när de framför sin version.

  Anonym: Ytterligare två Beatles-favoriter som säkerligen kommer att dyka upp på någon bästa lista framöver. Harrison var underskattad.

  SvaraRadera
 6. Sorry...glömde signera. Anonym ovan var och är Mr Daz...

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]