Fick min Spotify-inbjudan idag och spelar just nu för fullt. Första spelningen blev Killers nya, sen den nya upptäckten Sea Wolf. Funkar klockrent, men jag måste säga att jag ännu inte har fattat vad som gör Spotify bättre än Lastfm. Det verkar vara ungefär samma funktionalitet. Sen förstår jag inte varför man skulle betala en månadskostnad när denna inte erbjuder särskilt mycket mer, endast möjlighet att bjuda in vänner. Ska dock säga att det var inga laddningstider och inga "hack" som Lastfm ibland kan ha och ett snyggare utseende. ...och sen hittade jag Jeremy Fisher´s Cigarrette.

11 kommentarer:

 1. Jag tycker Last.fm och Spotify ger helt olika upplevelser. Den stora skillnaden är ju att i Spotify kan jag välja exakt när jag vill spela en viss låt och bestämma låtordning etc. Lyssnandet via Last.fm blir mer som att lyssna på olika skräddarsydda specialradiostationer.

  Själv använder Spotify tillsammans med Last.fm med hjälp av tilläggsprogrammet Scrobblify.

  SvaraRadera
 2. Ratso: Det var första gången igår jag testade, så jag har inte upptäckt finesserna än. Är det värt att betala för Premiumversionen? Tack för tipsen om Scrobblify, måste testas.

  SvaraRadera
 3. Har ett annat tips på en tjänst som jag tycker är riktigt bra. www.deezer.com, väntar själv på en inbjudan från spotify frågan om den är bättre än deezer?

  SvaraRadera
 4. Deezer måste jag kolla upp. En del av grejen med Spotify verkar vara att man ska känna sig utvald när man fått inbjudan.

  SvaraRadera
 5. spotify gör helt fel i att göra sig hypade/svårtillgängliga, folk hittar andra vägar på nätet som tex deezer. Och spotify måste helt enkelt vara SÅ mycket bättre än allt annat isåfall. Det är kort om tid att locka till sig besökare och internetanvändare är inte direkt tålmodiga.
  Och vad händer när myspace levererar en liknande tjänst?

  SvaraRadera
 6. Håller med. Just nu verkar det poppa upp sådana här tjänster. I och för sig bra för oss användare med många alternativ, men det blir ju problem om man ska dela spellistor och alla använder olika tjänster. Precis som du säger måste det nog till en "Killer App" för att locka till sig majoriteten. Får se vilka som först blir uppköpta av Microsoft...

  SvaraRadera
 7. Väntar fortfarande tålmodigt på en invite till Spotify. Har testat det hemma hos kompisar (ytliga sådana eftersom jag aldrig blir inbjuden i sportifyvärmen) och gillat det.

  SvaraRadera
 8. Rent användarmässigt tycker jag Spotify slår alla andra liknande tjänster. Dessutom är ju radiofunktionen där man kan lägga upp variabler för blandade låtar utmärkt. Du kan till exempel välja en eller flera genrer, ett eller flera årtionden. Har hittat mycket godis tack vare den funktionaliteten. Negativt: det saknas ganska mycket artister/album som borde finnas med i arkiven...

  SvaraRadera
 9. Hermann: Den som väntar på nåt gott..under tiden kan du ju prova lastfm, chillirec eller ovan nämnda deezer.
  Tror att tjänster som dessa är det bästa "botemedlet" mot illegal nedladdning. Ju fler och bättre mobila nättjänster som dyker upp desto mer kommer dessa att utvecklas.
  Anders: Har inte upptäckt alla fördelarna ännu. (Inte helt populärt att köra strömmad musik på jobbet ;))
  Håller med om att det saknas en del, dock så är det ju en relativt ny tjänst så man kan ju hoppas på bättring.

  SvaraRadera
 10. I am thinking that in this time you should give a try to this new app Drops: Language learning Apk : which is now most trending app in the world.

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]