Vet inte om det kommer att bli glest med serier framöver. Netflix ställer ju in serie efter serie nu. Dock känns det inte som om det skulle ta  slut i första taget med bra saker att kika på. Problemet är snarare att hitta de där riktiga guldkornen. Nya Partisan på Viaplay verkar väldigt lovande efter ett par avsnitt. Det är inte bara slump och tur att en skådis som Fares Fares gör Hollywoodkarriär. Han är bra i allt han medverkar i. 


Har följt serien Cardinal (TV4, Cmore) som bygger på författaren Giles Blunts
deckare. Likt Michael Connelly i serien Bosch medverkar Blunt själv som producent och det märks på resultatet. Mörka historier som blir realistiska tack vare ett mycket bra skådespel av framförallt huvudrollsinnehavaren Billy Campbell som spelar polisen John Cardinal, men också av Karine Vanasse (Lise) och övrig rollbesättning. Till skillnad från Bosch som ju utspelar sig i Los Angeles med omgivningar, så speglar istället Cardinal det lilla Kanadensiska samhället Algonquin Bay, och det känns uppfriskande i genren.


En annan serie som också faktiskt utspelar sig i Los Angeles, men ett antal år tidigare är Perry Mason (HBO). En mörkare och mer actionladdad serie än originalet med Raymond Burr. Här är vi i 30-talets LA och det innan Mr Mason blir den advokat han är i den äldre serien. Efter ett par avsnitt tycker jag att Matthew Rhys i huvudrollen är hyfsad utan att glänsa. Något mer behövs för att man ska ta till sig karaktären helt och hållet. Glänser gör däremot John Lithgow som åldrande advokat och han stjäl varje scen han medverkar i.


Mera retro kan ses i Lovecraft Country som utspelar sig i 50-talets rasistiska USA. Denna har dock mer gemensamt med exempelvis Stranger Things än något annat, då det dyker upp monster och övernaturliga varelser i handlingen. Gillar tonen och skådespeleriet men bara två avsnitt in är det svårt att säga om det blir HBO:s motsvarighet och succé på samma sätt som just Stranger Things.


Ytterligare en serie som varmt kan rekommenderas är Fearless(SVT Play) där advokaten Emma Banville, superbt spelad av Helen McCrory (Peaky Blinders). En oskyldigt dömd, en cover-up, terrorister och agenter finns med i denna välspelade historia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]