Jag har ju sett honom, Anders, några gånger genom åren. Först i Monster nån gång på det glada 90-talet och senare som nuvarande Moneybrother och jag vet ju att han och de han omger sig med brukar leverera ett sjujäkla sväng. Ändå, en grå snöblaskig fredagskväll och man är lite trött efter veckan. Kan inte säga att jag har pluggat de senaste plattorna så hårt som de tidigare. Han gjorde det bra i ”Så mycket bättre” men ändå. Förväntningarna är kort sagt inte på topp. Men Anders Wendin, hans vapenbroder Viktor Brobacke och resten av deras E-Street Band levererar och som de levererar! Platsen är Lokomotivet i Eskilstuna och ni som varit där vet att det är en lång och ganska smal lokal. Wendin liknar den vid en landningsbana. Det är en sittande publik. Konserten inleds i ett ganska lugnt tempo och publiken förblir sittande, men det rycker i dansnerven mer och mer och när bandet ökar tempot är det svårt att inte hoppa upp. När så ”Blow him back into my arms” rivs av går det inte längre, alla ställer sig, sjunger med, klappar, dansar, är lyckliga.
Artisten Moneybrother har utvecklats, förfinats och mognat. Det fantastiska och förbehållslösa Clash/punk/ska-röjet från Monster-tiden finns kvar där men har på ett mycket lyckat sätt bladats och varvats med Sveriges svar på The E-Street Band och också en svensk visskatt som framförs med känsla, röstresurser och värme. Vi bjuds på covers (bl a en kort version av Stairway to heaven!), nyskrivna låtar och sång utan mick och stärkare.
Som alla stora artister släpper Anders fram sitt fantastiska band och låter alla ta plats och ton. Att nämnde Brobacke är en blåsets mästare och en underhållare av rang, visste jag redan, men jag tror att för mig okända sångerskan Alexandra Jardvall är någon bandet har till låns innan hon går vidare mot egna höga höjder.
Förutom den fantastiska musiken så skulle faktiskt Wendin kunna knäcka extra som ståuppare. Mellansnacket är även det mycket underhållande.
Om man skulle vilja göra reklam för att locka folk till att gå och se livemusik så är Moneybrother receptet och ritningen för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]