Ok, jag vet att det var en hårdrocks-konsert, jag vet att det kommer att bli bredbenta gitarrrsolon och avgrundsvrål, jag vet att det kommer att plockas fram läder, nitar, kedjor, mc:s och pyrotekniska detaljer. Men Judas, jag tycker att ni har en så pass bra låtkatalog att välja från, en Halford med röstresurser i behåll och uppenbarligen skickliga bandmedlemmar, så varför dränka och faktiskt dölja varje låt i massiva ljudbilder som bara gör det jobbigt att lyssna på. Jag kan ta att man efter nästa varje låt lämnar scenen för att strax återkomma, jag kan ta poserandet och den hyfsat daterade metal-looken, men när man inte gör sina egna bra låtar rättvisa blir jag lite sur. Visserligen förstärks min negativa inställning av att ljudet inte är något vidare i den kurvan av Hovet vi sitter i men jag kan inte säga att det ser ut som om publiken som är placerad på golvet eller på andra förhoppningsvis ljudmässigt bättre ställen direkt ger järnet mer än ytterst korta sekvenser.
En förvisso redan sliten och beprövad metod som slog mig var att bandet borde göra en unplugged-turné. Låtar som "Breaking the law", "Some heads are gonna roll", "The ripper", "Beyond the realms of death", "You´ve got another thing coming", "Better by you better than me" och till och med "Turbo lover" skulle, när man tänker efter faktiskt göra sig rätt så bra i sällskap av mandolin, maraccas, lite mer stillsam sång och kanske lite blås. 
Precis när jag tänkt denna tanke så inser jag att det kanske är någon annan än bandet som är gammal och trött...eller så är det bara så att dennes preferenser (och smak) har ändrats (läs förbättrats) sedan Prästernas storhetstid.
Rob Halford har hunnit fylla 60 och det blir extra tydligt i mellansnacket då farbrorn i läderrocken/guldbonjouren ser ut och låter som en ytterst brittiskt korrekt dokumentäruppläsare när han berättar om låtarna och albumen bandet skapat genom tiderna. Trots de hårda orden ovan så var det kul att äntligen ha fått sett bandet och det på deras sista turné (i år igen...). Vem vet kanske de dyker upp igen med mandolinen i högsta hugg.

3 kommentarer:

 1. Verkar som om du och Priest har åldrats fulllständigt osynkat ;) Maraccas? Nej tack!!!

  SvaraRadera
 2. Breaking the law...cha cha chaaa, Breaking the law...cha cha chaaa! Jorå det funkar!

  SvaraRadera
 3. Judas priest jaha Jag är ett stort fan Gjorde nyss en cover med deras låt Living after Midnite kolla in den! en av deras bästa enligt mig :D
  www.youtube.com/watch?v=ovKNKkD0J38

  SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]