Det är ju lite så att TV-serier och Ljudböcker har tagit över en del av tiden som jag annars använt till musiklyssnande. Detta både på gott och ont. Hittar ju inte längre lika många bra, för mig nya artister och min "Release Radar" och "Discover Weekly" på Spotify har försämrats väsentligt. Om detta beror på att jag lyssnar mindre eller om det är så att dessa funktioner blivit sämre ska jag låta vara osagt, men jag misstänker att det är en kombination av båda. Det som är positivt är ju dock att jag hittar många bra nya Tv-serier och ibland så innehåller ju dessa också riktigt bra musik. Favoriter den senaste tiden, eller ja, tiden sedan jag skrev nåt sist, eller kanske årsbästa 2022 i denna genre, är de nedanstående.


Slow horses 

Det har skrivits en del och den har hyllats och det med all rätt. Gary Oldman är fantastisk i rollen som Jackson Lamb. Det som till en början ser ut som en grå och alldaglig skildring av avdankade agenter i "B-laget" blir till något helt annat. 


Shantaram

Har själv inte läst boken Shantaram, men blir sugen på att göra det efter att ha sett serien. Charlie Hunnam, från Sons of Anarchy, spelar huvudrollen och gör det mycket bra i denna mustiga skildring från Bombays fattigkvarter och också från dess gangsteruppgörelser.


The Morning Show

Var lite tveksam till denna serie innan jag började titta. Jennifer Aniston och Reese Witherspoon är dock lysande och Steve Carell och Billy Crudup är brillianta i de scener de medverkar i.


Euphoria

Fantastiskt skådespel av de unga nya stjärnorna i denna serie. Egentligen ganska mörk och deprimerande men också med ljuspunkter, humor och värme.


Tokyo Vice


Trots yakuza-kopplingarna och diverse hemskheter vill man verkligen åka till Tokyo när man sett denna. Hoppas på en andra säsong efter det något     överraskande slutet. Vet dock inte om det finns planer på detta.


Better Call Saul 

Har jag ju nämnt tidigare, men denna Breaking Bad-spinoff håller verkligen kvaliteten ända in i kaklet. 


YellowstoneKevin Costner som John Dutton och hans macho-män på ranchen i Montana är sevärd, spännande och välgjord. Skulle kunna säga som för Tokyo Vice ovan, trots alla hemskheter  skulle man gärna åka till Montana.


1883

En "Prequel" till Yellowstone som också handlar om Mr Duttons förfäder och deras kamp i nybyggar-amerika. Också mycket välgjord och vacker, och ska sägas sorglig.


Bosch Legacy

Fortsättningen på serien om Harry Bosch, men nu från ett annat tv-bolag. I stort sett samma skådisar och fortfarande samma kvalitet.


Top Boy

Kan väl sägas vara den brittiska varianten av Snabba Cash. Gängliv, gangsters och knarkförsäljning. Välspelat av blivande(?) storstjärnor som Ashley Waters (Dushane), Micheal Ward (Jamie) och Kano (Sully).


The Responder

En lysande Martin Freeman som Liverpool-polis med diverse bekymmer.


The Old Man

Jeff Bridges briljerar i rollen som före detta CIA-agent som jagas av sitt förflutna.


Tunna blå linjen

Många polisserier här och detta är väl kanske den bästa svenska som gjorts, någonsin.


House of the Dragon

Var inte helnöjd med denna och i jämförelse med Game of Thrones står den sig så klart slätt. Störde mig mest på fåniga frisyrer och alltför många skådisbyten, men ändå en underhållande och "binge-värdig" serie.


The Rings of Power

I fantasy genren tyckte jag denna var snäppet bättre än ovan nämnda House of Dragons. Snygg och påkostad. Vill se mer av dvärgarna i berget som ju stjäl showen!


Willow

Ännu mer fantasy. Willow var ju en riktigt underhållande film när den kom i slutet av 80-talet. Serien bygger vidare på denna och lyckas bra och även om Warwick Davis i huvudrollen utför något av det "träigaste" skådespeleriet man kan tänka sig, så är resten av ensembeln bra.


Industry

I denna serie föds förmodligen också blivande storstjärnor. Livet som finansmäklare på en stor London-firma skildras, med allt vad detta (tydligen) innebär i form av partys, stress, prestationsångest, lyx, sex och droger.


Dexter - New Blood

En riktigt lyckad och sen uppföljare till Dexter, den seriemördande polisteknikern från Florida. Nu i en helt annan miljö och andra förutsättningar.


The English

En brittisk västern där Emily Blunt spelar en engelska som slår följe med pawneen Eli Whipp (Chaske Spencer) på en våldsam resa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]