Har äntligen plöjt Westworlds första säsong och även påbörjat den andra. Som tidigare recensenter påpekat så växer mycket riktigt serien ju längre den går och den blir riktigt spännande och mer och mer otäck. Att första avsnittet i säsong 2 öppnar väldigt starkt bådar mycket gott!Sonen tipsade om spanska(!) Casa de papel som finns på Netflix och den visade sig vara mycket underhållande. Det blir lite annorlunda när ursprunget är något annat än USA, England eller Sverige. Serien handlar om ett gäng brottslingar som bryter sig in och tar gisslan in ett museum/sedeltryckeri och försöker sig på en mycket utstuderad kupp. Andra säsongen finns ute nu. Rekommenderas! (På Netflix kan man välja om man vill ha den på originalspråket eller på engelska).

Påbörjat serien The Alienist, som utspelar sig i New York, sent 1800-tal. Ruggiga mord, gangsters, fattiga och rika, historiska personer blandat med fiktiva i en ruffig och förmodat tidstypisk miljö. Verkar lovande även om det inte riktigt (ännu?) glänser om skådespeleriet efter två avsnitt.

För att bryta av med alla ruskigheter har jag också kikat lite på 3:ans Lingonligan. Ett mellanting mellan komediserie och ren buskis skulle jag säga men Anders Jansson är ju en skicklig komiker och med Henke Larsson som gästskådis, något han också fixar lika elegant som en Celtic-balja, måste man ju som fotbollsentusiast bara titta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]