Ännu en legend borta. När jag sitter och ska publicera min något sena hyllning till Prince får jag beskedet om Olle Ljungströms alltför tidiga död!

Vad är det här för år? Det är nog bäst att gå och titta på de gamla som finns kvar innan det är för sent.

Prince har ju, likt Bowie, varit en sån där figur som nästan alltid har funnits där och även om de senaste åren inte har dykt upp något mästerverk så har ändå ett skivsläpp med Prince varit något stort och alltid med den där förväntan om att ännu ett sådant skulle komma.
En excentriker och ett geni med en väldigt lång rad med minnesvärda låtar från sent 70-tal till nutid. 
Själv blev jag, som så många andra, "hooked" med "Purple rain" och alla dess hits. Filmen var väl i ärlighetens namn sådär, men vid tidpunkten var Prince
inte bara prins utan kung och man gillade det mesta han gjorde.
Många vittnade om att han även var en fantastisk scenpersonlighet, dock blev mitt enda tillfälle att se honom live en besvikelse. Istället för förväntade 
hits och partystämning bjöd han upp till en lång dansshow där ett antal dansare och hans egna nya låtar stod i fokus. I efterhand kan man ju dock konstatera att det var just detta som gjorde honom till den specielle artist han var, det vill säga han gick alltid sin egen väg. Likadant med den digitala,
strömmade varianten av hans musik. Ibland har den funnits tillgänglig på flera tjänster, så som Spotify och ibland inte. 
Just nu får man leta på itunes eller ta fram vinylerna för att lyssna, annars hade naturligtvis min "Best of Prince" publicerats här. 

Denna hade bland annat innehållit låtar som "I wanna be your lover","When you were mine", "Sister", "1999", "Little red corvette", "Let´s go crazy", "Darling Nikki", "When doves cry", "I would die 4 u", "Purple rain", "Paisley park", "Raspberry beret", "America","Kiss", "Anotherloverholenyohead", "Sometimes it snows in april", "Sign of the times", "Starfish and coffe", "U got the look", "Alphabet St", "When 2 R in love", "Thieves in the temple", "Diamonds and pearls", "Cream", "Money don´t matter 2 night"....puh! Ja, en lång lista som säkert hade blivit längre om jag hunnit återuppliva gamla minnen.

Minnen finns, de starkaste kanske med låtar som "Kiss", "Purple rain" och "When doves cry" ute på partyställen och som centralt tema på 80-talets MTV
och vem spelade inte "1999" vid millenieskiftet?! 

Prince Roger Nelson, The Artist, The Kid, kärt barn osv, tack för minnena och för all fantastisk musik! Vila i frid.

Olle. Har inte haft en sådan där nära musikrelation till Olle Ljungström men han är också en sådan där excentrisk figur som har funnits med i perferin i många år och jag har uppskattat hans speciella musik och artisteri. Som för många andra ökade denna uppskattning i och med programmet "Så mycket bättre". Säga vad man vill om det programmet men det har en förmåga att få en att se artister och deras musik ur en annan vinkel.

Svenskt musikliv har blivit en stor personlighet fattigare. 
Om ni är ute på vägarna under helgdagarna, slå på "Norrländska präriens gudinna" spela den högt och sjung med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]