Oj! Nästan ett år sedan jag la till en sån här lista. Kände att det behövdes efter allt nytt som presenteras. En liten tillbakablick skadar aldrig, och det finns en hel del att beta av där ute.
1. That Petrol Emotion - Another day
En låt jag tänkt tagit med tidigare men inte hittat varken på Spotify eller på tuben. En skön indiepop-låt som fastnar direkt. 
2. The Smiths - There is a light that never goes out
Den här måste såklart dyka upp förr eller senare på en lista över världens bästa låtar, och nu gör den det, igen ska man väl säga. Antar att den är nästan sönderspelad av alla Smiths-fans världen över, men jag har inte tröttnat än.
3. Grant Lee Buffalo - Demon called deception
Bandet med sångaren Grant Lee Phillips var stora 90-tals favoriter och "Demon called deception" är en makalös låt. Tyvärr så verkar "Mighty Joe Moon" som plattan den kommer från heter, vara borttagen från Spotify för tillfället. Synd, då den är minst lika bra som debuten "Fuzzy".
4. The Byrds - Lover of the Bayou
Likt Beatles, Stones och flera andra av de stora 60-talsgrupperna så har Byrds gjort otroligt mycket bra. Jag fastnade tidigt för "Lover of the Bayou" tack vare att den låter lite råare än många av bandets stora hits.
5. The Style Council - You´re the best thing
Man får säga att Paul Weller har haft en lång och märklig karriär med musik som platsar i flera genrer. "You´re the best thing" är suverän "blue eyed soul" som för mig, förutom att den är en fantastisk kärlekslåt, också är en riktig sommarhit.
6. Bob & Earl - Harlem shuffle
En riktig old school soulhit som man blir lika glad varje gång man hör, man vill liksom göra the Harlem shuffle.
7. The Specials - Ghost town
The Specials speciella sound som blandar det nästan hotfulla blåset med de glada ska-rytmerna är nästan omöjligt att låta bli att tralla med i.
8. Matthew Sweet - Holy war
Hmm, undrar var ha tog vägen? Mr Sweet släppte en knippe riktigt bra plattor på 90-talet, men slog aldrig riktigt igenom. "Holy war" är från plattan "Girlfriend" som väl var det närmaste ett genombrott han kom.
9. Elvis Costello - Indoor fireworks
Rösten och texterna! En bra Costello-låt slår det mesta. Det här är en bra Costello-låt, faktiskt en av de allra bästa.
10. The Sleepy Jackson - Miles Away
Vet inte om The Sleepy Jackson är helt nedlagt. Luke Steele som sjunger fantastiskt ägnar väl nu mest tid åt Empire of the Sun, som visserligen är mycket bra, men som ännu inte nått upp till "Miles away" höjder.

Om ni missat tidigare delar av denna lista så har ni en högtidsstund framför er (sa han kaxigt) för här är länken till hela Spotify-listan: Bästa låtarna - Boggblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bottom Ad [Post Page]