Har nu äntligen sett The Wrestler med Mickey Rourke och måste säga att han imponerar stort. Filmen i sig är väl kanske inte så märkvärdig men Mickey bär den på sina sargade axlar. Om man dessutom känner till lite om Mickeys karriär, uppgång, fall och uppgång igen så är ju den perfekta castingen gjord i The Wrestler. Har följt och gillat det mesta i mannens karriär från Rumblefish till Barfly och även 9,5 vecka. Mindre lyckade karriärdrag som Harley Davidson & the Marlboro man och proffsboxningssejouren till trots så är det ändå något visst med hans uttryck och levererandet av repliker och jag har en känsla av att när han lämnat jordelivet så kommer han att ses som en av de riktigt stora.
Såg också nyligen filmen Righteous kill med två andra gamla giganter, DeNiro och Pacino. Återigen, Righteous kill är ingen märkvärdig film utan en ganska ordinär snutfilm där man dessutom rätt tidigt gissar sig till "slut-twisten", men de griniga gamla gubbarna levererar faktiskt fortfarande och utan dem hade det inte varit värt att ödsla 90 minuter på en sådan film.
Har sällan sett de två göra något riktigt dåligt (nåja, Pacinos våldsamma överspel i "Djävulens advokat" och DeNiros komedier är väl inga filmer man jättegärna ser om, men ändå...). Gubbarna har antingen riktigt bra omdöme när de väljer manus eller riktigt bra rådgivare.

2 kommentarer:

  1. På tal om DeNiro...hade ett kundbesök här i förra veckan, Dan Sabel var hans namn. Han hade tydligen varit med i filmen The Deer Hunter. Som du förstår ingen framträdande roll (statist). Dock så nämnde han att de hade 3 timmars färd med flodbåt varje morgon till inspelningsplatsen. Antar att han kommer leva på detta tills han får syna golvet på kistan, men också med all rätt.

    SvaraRadera
  2. Dan Sabel! Bara namnet! Jag skulle nog också skryta om att ha varit med i en sådan höjdarfilm resten av mitt liv, hur obetydlig roll man än haft.

    SvaraRadera

Bottom Ad [Post Page]